Informasjonsteknologi og medieproduksjon

I forbindelse med revisjon av læreplanene for videregående skole blir utdanningsprogrammet Informasjonsteknologi og medieproduksjon opprettet, og Bodin vil tilby dette fra høsten 2020.

Vi oppdaterer informasjon om studietilbudet etterhvert som UDIR fastsetter læreplaner. Læreplanene på Vg1 blir klare i februar 2020.

Her lærer du blant annet om brukerstøtte, nettverk, IT-sikkerhet, programmering, foto, film og grafisk design. Vi vil arbeide med idéutvikling, kreativ problemløsning, innholdsformidling og historiefortelling.

Hos oss vil du lære å jobbe selvstendig, kommunisere med ulike oppdragsgivere og lage produkter. Vi jobber praktisk og realistisk med oppdrag fra bransjen eller egne prosjekter. Du vil jobbe en del i team med andre elever og må lære å samarbeide og å holde deadlines.

Du kan bli:

 • IT-driftstekniker
  En IKT-servicemedarbeider jobber med drift og vedlikehold av nettverk og software, i tillegg til brukerstøtte og service. Arbeidsplasser knyttet opp mot drift og vedlikehold av IKT-systemer finnes i alle typer virksomheter, offentlige og private, for eksempel arbeid i IT-driftsselskaper og IT-avdelinger.
 • IT-tjenesteutvikler
  Lærlinger i IKT-tjenesteutvikling lærer å bygge blant annet hjemmesider og avanserte tjenesteytende dataportaler. Aktuelle arbeidsplasser knyttet opp mot optimalisering/utvikling av webportaler/systemer finnes i både offentlige og private virksomheter.
 • Medieprodusent
  Medieproduksjon er et viktig fag for kommunikasjon og utforming av innhold i en digital hverdag og et digitalt samfunn, der teknologi skaper nye måter å kommunisere og samhandle på. Du vil lære å arbeide i fellesskap for å fullføre et prosjekt, og å gjennomføre oppdrag innen medieproduksjon på et profesjonelt arbeidsmarked med høye krav til bruker- og produksjonskompetanse.
 • Mediedesigner
  Som mediedesigner jobber du med bilder, tekst og lyd for å formidle et budskap til en målgruppe. Vanlige arbeidsoppgaver er design og produksjon av tekst, bilde og lyd. Idéutvikling og kreativ tenkning. Arbeid med markedsstrategier og medieanalyse.
 • Medietekniker
  En medietekniker sørger for velfungerende og profesjonelle produksjoner og installasjoner innenfor film og tv, konferanser og kulturarrangement. Gjennom faget vil du få en praktisk forståelse av og lære å bruke gode tekniske løsninger som passer innenfor ulike sektorer av næringsliv, utdanning og helse. En medietekniker har også kunnskap og kompetanse innen medieproduksjon og IT.

Videre utdanning
Informasjonsteknologi og medieproduksjon har felles første år, VG1. På andre året velger du å gå videre med enten Vg2 medieproduksjon eller Vg2 informasjonsteknologi. Det er ennå ikke bestemt om Bodin vil få tilby noen av disse utdanningsprogrammene. Etter 2 år på skole kan du søke læreplass i godkjente bedrifter.

Du kan også ta påbygg til generell studiekompetanse før eller etter læretida. Med generell studiekompetanse kan du søke høyere utdanning på høgskoler og universitet.

 

Læreplan med fag og timefordeling

Nærmere omtale av programområdet finner du på vilbli.no

Her kan du søke om opptak: vigo.no