Frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign

Klikk for stort bildeI forbindelse med revisjon av læreplanene for videregående skole vil utdanningsprogrammet Design og håndverk bli erstattet av utdanningsprogrammene Frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign (FBIE) og Håndverk, design og produktutvikling.

Nytt tilbud på Bodin
Bodin videregående skole vil tilby Frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign fra høsten 2020. Vi oppdaterer informasjon om dette studietilbudet etterhvert som UDIR fastsetter læreplaner. Læreplanene på Vg1 blir klare i februar 2020.

Her lærer du om idéutvikling, design og får bruke hendene dine i utførelse av estetiske uttrykk. Du får innføring i stilhistorie, trender og videreutvikler dine kreative ferdigheter. Du vil lære å bruke ulike teknikker, verktøy og materialer. Du vil arbeide med alle faser i produktutvikling fra ide til ferdig produkt. Dette er utdanningsprogrammet for deg som er serviceinnstilt og ønsker å jobbe innen kreative yrker.

Klikk for stort bilde I løpet av skoleåret vil vi besøke ulike bedrifter, kunstutstillinger og annet som er aktuelt for yrkesfagene. I faget Yrkesfaglig fordypning får du være ute i bedrift og prøve deg i et lærefag.

Etter 2 år på skole kan du søke læreplass i godkjente bedrifter. Du kan også ta påbygg til generell studiekompetanse før eller etter læretida. Med generell studiekompetanse kan du søke høyere utdanning på høgskoler og universitet.

 

Læreplan med fag og timefordeling 

Nærmere omtale av programområdet finner du på vilbli.no

Her kan du søke om opptak: vigo.no