Vg2 Data og elektronikk

Velger du utdanning innen data og elektronikk VG2, har du en rekke muligheter etter endt utdanning.

Samfunnet er i stadig høyere grad blitt avhengig av en rekke data- og elektronikksystemer og elektronisk infrastruktur. Data og elektronikk skal medvirke til å dekke samfunnets behov for kompetanse i alt fra enkelt brukerutstyr som PC og mobiltelefon til avanserte kommunikasjons- og navigasjonssystemer. For at systemer og infrastruktur skal være velfungerende og stabile, er det viktig at installasjon og vedlikehold blir utført av kvalifiserte fagfolk.

 

Data- og elektronikk skal fremme evnen til systemforståelse og helhetstenkning i kombinasjon med detaljkunnskap og vurderingsevne. Programfagene skal utvikle evnen til nyskaping, kreativitet og omstilling. Data- og elektronikk skal også fremme sikkerhetsforståelse, forståelse av informasjonssikkerhet og evne til å se konsekvenser av faglige valg i helse-, miljø- og sikkerhetsperspektiv. Programfagene skal øke bevisstheten om miljømessige utfordringer knyttet til ressursutnyttelse og bærekraftig utvikling.

 

Opplæringen legger vekt på refleksjon, innsikt og bevisste valg knyttet til arbeid med data- og elektronikksystemer og elektronisk infrastruktur. Sikkerhetsforståelse og anvendelse av regelverk er sentrale elementer i opplæringen. Opplæringen fremmer selvstendighet og samarbeid med andre, innenfor og utenfor eget fagområde.

 

Videre legges det vekt på kundebehandling og serviceinnstilling og på evne til å kommunisere med brukere, supportpersonell og kolleger. Kvalitet, nøyaktighet, kreativitet og løsningsorientering i utførelsen av arbeidet skal også være sentrale faktorer.

 

Yrker som bygger på Vg2 data og elektronikk:

Dataelektroniker

Produksjonselektroniker

Romteknolog

Telekommunikasjonsmontør

 

Velkommen til et spennende utdanningsprogram!

 

Læreplan med fag og timefordeling

 

Nærmere omtale av programområdet finner du på vilbli.no

 

Her kan du søke om opptak: vigo.no

 

Dersom du ønsker å studere videre på høgskole eller universitet kan du etter vg2 eller etter fullført læretid ta påbygging til generell studiekompetanse.

 

Publisert av Magnhild Johansen. Sist endret 12.02.2016
Fant du det du lette etter?
Avdelingsleder