Rådgivningstjenesten på Bodin

Rådgivningstjenesten er til for elevene. Vi arbeider for at du skal få en god skolehverdag, og vi hjelper deg gjerne med å løse store eller små problemer knyttet til det å være ung og å være elev i utdanning. Ved Bodin er rådgivningstjenesten delt i sosialpedagogisk rådgivning og yrkes og utdanningsveiledning. Rådgiverne finner du i glassburene i 3 etasje (ta til høyre når du kommer opp trappen til administrasjonen.)

Jublende ungdom - Klikk for stort bilde

Etter samtale hos rådgiver, får eleven en bekreftelse fra rådgiver på gjennomført samtale. Denne leveres til lærer som har timen. Slike rådgiversamtaler skal ikke føres som fravær, eller anmerkes på annen måte.

NB! Rådgiverne har taushetsplikt! Opplysninger av privat karakter kan ikke bringes videre uten samtykke fra elev og/eller foresatt(e).

Sosialpedagogisk rådgivning

Ønsker du noen å snakke med? Kontakt sosialpedagogisk rådgiver.Ta kontakt på e-post eller sms for å avtale tid. Det er også mulig å stikke innom for å se om vi er der.

Yrkes- og utdanningsveiledning

Lurer du på hva du skal gjøre til neste år? Da kan en samtale med en yrkes- og utdanningsrådgiver være nyttig. Vi kan svare på spørsmål om videregående utdanning, utveksling, høyere utdanning og folkehøyskoler. Vi kan også svare på spørsmål om time og fagfordeling, privatisteksamen og lånekassen. Ta kontakt på e-post eller sms for å avtale tid. Det er også mulig å stikke innom for å se om vi er der.

You-hjørnet

På platået over gata finner du You-hjørnet, her har rådgiverne samlet informasjon om yrkes og utdanningsveiledning. Onsdager i femte time vil en av rådgiverne være tilstede her, du finner oversikten i You-hjørnet.

Formidling av læringer:

Formidlingskoordinator skal formidle læreplass for Vg2-elever, ha oversikt over aktuelle lærebedrifter samt veilede i søkeprosess frem til signering av lærekontrakt.

Nyttige lenker:

All utdanning: utdanning.no

Videregående opplæring: vilbli.no

Høyere utdanning: samordnaopptak.no

Studier i utlandet: ansa.no

Folkehøgskoler: folkehogskole.no

Kontakt Yrkes- og utdanningsveilederne på e-post: you.bodin@vgs.nfk.no

Sist endret 13.01.2016
Adjunkt