Digitale læringsressurser

Alfakrøll - Klikk for stort bilde

Dette er digitale betalingsressurser  som skolen og/eller Nordland fylkeskommune betaler for at du kan bruke.

Les aviser på nett

Følgendee- aviser får du tilgang til via ITSL-siden Biblioteket på Bodin; AN, Morgenbladet, Dagens næringsliv, Klassekampen, Aftenposten og Bodø NU.Husk å logge deg ut etter at du har lest avisen, vi har få tilganger!

Aviser - A-tekst

gir tilgang til å søke i ca 50 norske aviser  og tidsskrifter (også nettaviser). I basen kan du søke etter artikler tilbake til 1945 (f.eks VG). Det finnes ulike søkemuligheter for å finne fram til relevant stoff. Artiklene vises både som tekst og som pdf fra avisen. På skolen kommer du inn uten pålogging, hjemmefra trenger du brukernavn og passord. Kontakt biblioteket, eller benytt bibliotekets it's learning-fag.

Emner i skjønnlitteraturen
Her kan du finne skjønnlitteratur for ungdom og voksne, ordnet etter aktuelle emner. Kontakt biblioteket for brukernavn og passord eller benytt bibliotekets it's learning-fag

BS globus
Film og skjønnlitteratur om, eller med handling fra, forskjellige land. Kontakt biblioteket for brukernavn og passord eller benytt bibliotekets it's learning-fag

BS noveller og eventyr
Her kan du finne titler, forfattere og hvilke bøker novellen eller eventyret står i. Basen inneholder over 16 000 titler. Kontakt biblioteket for brukernavn og passord eller benytt bibliotekets it's learning-fag

I BS Film & bok kan du søke på film- eller boktittel, forfatter eller regissør, for å finne filmer som bygger på bøker. Du kan også lese om adaptasjon fra bok til film i tjenesten, få tips til skoleoppgaver og søke etter filmer ut ifra språk og alder. Kontakt biblioteket for brukernavn og passord eller benytt bibliotekets it's learning-fag

Serier og krimhelter

Her kan du enkelt få oversikt over hvilke bøker som er med i en serie, trilogi, tetralogi eller lignende, og hvilken rekkefølge de kan leses i. Du får også oversikter over hvilke bøker en bestemt «krimhelt» opptrer i, og kan se hvilke serier en forfatter har skrevet.

IMO-vega
IMO-konvensjoner m.m. i online-format. Disse databasene er for maritime fag. Kontakt biblioteket for brukernavn og passord.

LOKUS
Aschehoug forlag sine sider med ressurser for videregående skole. Krever brukernavn og passord. Spør din kontaktlærer.

NorskPluss Ungdom
Digitalt læremiddel for grunnleggende norsk for språklige minoriteter. Det hører lærebøker til opplegget, disse kan lånes i biblioteket. Kontakt Bjarklind Einarsdottir for nærmere opplysninger samt brukernavn og passord.

In Use
Digitalt læremiddel for grunnleggende engelsk for språklige minoriteter. Kontakt Bjarklind Einarsdottir for nærmere opplysninger samt brukernavn og passord.

Drosophila Genetics lab
Oppdrett av digitale bananfluer. Kontakt Rikard Humlen for nærmere opplysninger.

eDNA
Simulering av øvelser i genetikk. Kontakt Rikard Humlen for nærmere opplysninger.

Yenka Science
Simulering av kretser (elektro). Omfatter også en mer generell fysikk-del og en kjemi-del. Kontakt Geir Alvestad for nærmere opplysninger.

IKM instrutek
Simuleringsprogram for reguleringsteknikk, først og fremst til bruk innenfor automasjonsfag. Kontakt Jørn With-Hanssen for nærmere opplysninger.