Ny på Bodin

Klikk for stort bildeVelkommen til Bodin videregående skole! Her har vi samlet mye informasjon om skolen.

NB! Denne artikkelen er for tiden under revisjon fram mot skolestart høsten 2020.

Bodin er en VIP-makkerskole. Det vi si at når du møter på skolen vil du finne en pult med navnet ditt på, og fra første skoledag får du en makker som du først og fremst samarbeider med om faglige ting. Her kan du lese mer om VIP-makkerskap.

Mange lurer på hvilken klasse de kommer i, og om de skal gå i klasse med noen de kjenner. Dette er ikke klart før skolestart.

Ting du bør ordne før skolestart:

• Hvis du oppga telefonnummer da du søkte skoleplass vil du før skolestart motta en SMS med din Feide ID (brukernavn) i løpet av uke 33. Lag deg et passord ved å gå inn på vår passordportal og velge «Aktiver brukerkonto». Følg instruksjonen på skjermen. Ta vare på dette brukernavnet og passordet, du kommer til å ha bruk for det ofte når du begynner på skolen.
  • Foresatte til vg1-elever må signere Avtale om leie av bærbar datamaskin og lån av bøker, lærebøker og andre læremidler
  • Søk om skoleskyss hvis du har rett til det.
  • Søk om utstyrsstipend. Elever på videregående skole, som har ungdomsrett med opptak gjennom VIGO, søker  elektronisk fra Vigo. Andre elever søker på lånekassens hjemmeside ved å gå inn på «Dine sider» og logge inn med MinID.
  • Nordland fylkeskommune oppfordrer alle elever til å opprette digital postkasse. Dette kan gjøres ved å oppdatere kontaktinformasjon i Altinn eller ved å bruke "Digipost" eller "e-Boks". Her kan du lese mer om digitale postkasser. Hvis du har en digital postkasse vil enkelte brev fra skolen bli sendt digitalt, for eksempel svar på søknader, vedtak som er gjort ved skolen din eller svar på eventuelle klager. Vi gjør oppmerksom på at svar om skoleplass skjer på vanlig måte, at elevene får svar på mobil gjennom SMS.
  • Lik oss gjerne på Facebook - mange av utdanningsprogrammene våre har også egne facebooksider.

Gjør dere kjent med følgende informasjon:

Skolen forventer at elever og foresatte for elever under 18 år gjør seg kjent med punktene under.

Her finner du en oversikt over rettigheter og plikter, regler og rutiner som gjelder for alle elever ved Bodin videregående skole.

Felles regler for videregående skoler i Nordland:

Andre retningslinjer og regler ved Bodin:

Informasjon om:

Vi har også laget en oversikt over nyttige apper og en ordliste for nye elever.

Se deg rundt på nettsidene våre, her finnes også annen praktisk informasjon som kan være nyttig å lese før skolestart.

Vær oppmerksom på at informasjonen som ligger på disse sidene kan bli oppdatert i løpet av skoleåret i forhold til nye regler eller ny praksis på skolen.