Innlevering av lærebøker

Historieb - Klikk for stort bildeHistorieb mjo Innleveringa av lærebøker er i gang, og mange har spørsmål knyttet til lærebøker. Her er svar på noen av dem.

Kan jeg beholde lærebøkene til eksamen er ferdig?

Forfallsdato for lærebøkene er 16.  juni. Hvis du har eksamen uka etter må du selvfølgelig beholde bøkene som er aktuelle. Du kommer til å motta påminnelser på sms om at bøkene er gått ut på dato, men vi skriver ikke ut fakturagrunnlag før tidligst mandag 26. juni.

Jeg skal bruke samme bok neste år. Kan jeg ikke bare beholde den?

Hvis du ønsker å beholde boka til neste år må du ta kontakt med biblioteket (lenke til kontaktinfo) for å få forlenget lånet ut neste skoleår. Hvis du beholder boka uten å forlenge lånet vil du få faktura på den i løpet av sommerferien.

Jeg vil "tjyvstarte" lesinga i et par fag jeg skal ta neste år. Kan jeg låne lærebøkene nå?

Ja så klart. Lån så mange du vil!

Jeg skal opp til eksamen til høsten. Kan jeg låne over sommeren?

Hvis du skal ta utsatt/ny/særskilt eksamen har du fortsatt rett til å låne lærebøker. Kontakt biblioteket for å få forlenget lån på de bøkene du trenger.

Jeg er privatist. Kan jeg låne nå når det er mange ledige bøker?

Hvis du er privatist har du ansvar for å skaffe deg lærebøker sjøl. Det er likevel verdt å kontakte biblioteket, ettersom vi har ekstra eksemplarer av noen av lærebøkene, og masse goodwill til overs for alle som ønsker å lære. Vi åpner vanligvis for utlån til privatister i midten av september, når vi er sikre på at alle med elevstatus har skaffet seg de lærebøkene de trenger.

Da jeg leverte samfunnsfagboka mi viste det seg at den var lånt av en i klassen. Hva nå?

Ta kontakt med vedkommende, og eventuelt med de andre i klassen, for å undersøke om de har boka di. Dette er enklest å få til mens det fortsatt er litt igjen av skoleåret, så gjør det fort! Hvis boka di blir innlevert av noen andre, så er alt helt greit. Hvis boka di ikke dukker opp kommer du til å få en faktura med et erstatningskrav for tapt materiale. Vanlig pris er 500 kroner pr bok. Bibliotekets mål er å sende ut så få faktura som mulig - helst ingen!

Jeg har fått krav på ei bok som er lita og tynn og billig. Er ikke 500 kroner litt drøyt?

Hvis du får tak i et erstatningseksemplar for en rimeligere penge så lever gjerne det i steden for å betale. Det er ikke et mål for biblioteket å få inn mest mulig penger. Samtidig koster det mye i form av arbeidstid å fakturere tapte eksemplarer og å sørge for å få bestilt inn nye slik at vi har nok til neste års elever.

Jeg fikk faktura, men jeg har jo boka! Hva nå?

Du må enten levere inn boka eller forlenge lånetida. Ta kontakt så fort som mulig!

Nårtid stenger biblioteket for sommeren?

Biblioteket er åpent hele sommeren. Kom innom og lån det du har lyst til! Bruk hovedinngangen fra parkeringsplassen, mange av sidedørene på skolen er sommerstengte. Hvis det er pent vær hender det at vi avspaserer og stenger tidlig - ring oss gjerne.