Helseministeren på Bodin-besøk

Helseminister 2017 - Klikk for stort bilde Torsdag 31. august var helseminister Bent Høie på Bodin for å høre om arbeidet som gjøres i skolens Nærværsteam, og da spesielt med henblikk på oppfølgingen av elever som opplever små og store utfordringer i skolehverdagen.

Nærværsteam-konseptet er utviklet av Elevtjenesten på Bodin. Nærværsteamet forebygger frafall og er særlig rettet mot psykososial oppfølging av enkeltelever i videregående skole. Teamet skal sikre at elevene får tett oppfølging og gode overganger inn i og mellom de ulike fasene av utdanningsløpet.

En tidligere elev som nå er aktiv i styret til Mental Helse Ungdom i Bodø fortalte om sine erfaringer og opplevelser fra han var elev på Bodin, noe som tydelig gjorde inntrykk på ministeren og hans følge.

Høie ga uttrykk for at han var imponert over samhandlingen mellom Bodø kommune og Bodin på dette området, og han sa også at Bodin sine resultater med tanke på gjennomføring og karakternivå var imponerende.