Besøk av en rollemodell

Elevene på teknologi og forskelinja vg3 fikk mandag 5. februar besøk av en rollemodell. Ingrid Lea Karlskås er prosjektleder i FIRST Scandinavia og har en doktorgrad i molekylærbiologi. I en time fortalte hun interesserte elever om reisen fra Bodø videregående og interessen for biologi og genteknologi til jobben som prosjektleder i FIRST Scandinavia der hun hovedsakelig arbeider med Newton-rom.

Etter videregående studerte hun både i Spania, Tromsø og Gøteborg og var så heldig at hun fikk sommerjobb på et laboratiorium i England gjennom IAESTE. Etter masteroppgaven i Gøteborg tok hun doktorgraden ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, før hun flyttet til Bodø og jobb i Kunnskapsparken Bodø, med daglig drift av havbruksnettverket NCE Aquaculture og rekrutteringsnettverket Trainee Salten.

Elevene fikk høre både om forskningsprosjektene og arbeidsdagene til Ingrid. De var aktive og stilte spørsmål og fikk kanskje avkreftet noen myter før de snart skal søke seg videre på universitet eller høgskole.

Rollemodell-ordningen ble etablert i 2011 av Kunnskapsdepartementet og Nasjonalt senter for realfagsrekruttering. Rollemodellene er personer med realfaglig bakgrunn som reiser rundt på skolebesøk og forteller om jobben og utdannelsen sin. Den er ett av flere tiltak for å øke interessen for realfag og dermed få flere til å velge studieretninger med fokus på realfag.

Ingrid Lea Karskås forteller om jobben sin - Klikk for stort bildeIngrid Lea Karskås forteller om jobben sin