Besøk av 10-klasse-elever

I uken 6-10. november hadde vi besøk av 10-klasse-elever fra de ulike ungdomsskolene i kommunen. Over 300 elever vil i løpet av uken få besøke det utdanningsprogrammet de ønsker å vite mer om.

Hvert år gjennomføres det som kalles praksiskurs og som er ungdomsskoleelevenes mulighet til å bli kjent med videregående skole. På høsten er det 10-klassene som er på besøk og på våren får 9-klassene mulighet. På denne måten har elevene mulighet til å besøke to ulike utdanningsprogram.

I løpet av en dag får elevene omvisning på skolen, de får møte elever som går her og de får en smakebit av hva som skjer i undervisningen på det utdanningsprogrammet de har valgt. Forhåpentligvis vil dette være til hjelp når elevene skal velge hvilken linje de skal søke på når de selv skal gå videregående.