Apper til skolebruk

Nyttige apper for deg som går på Bodin.

Itslearnrød telefon - Klikk for stort bilderød telefon ing
Itslearning er skolens læringsplattform – tilsvarer Fronter som du kanskje kjenner fra grunnskolen. Her kan faglig kommunikasjon med lærere foregå. I appen kan du blant annet lese og skrive meldinger, se om du har oppgaver som skal gjøres snart, lese fagstoff som læreren har lagt ut til deg og få pushvarsler når viktige ting skjer i fagene dine.

Ebokbib
Appen gir deg tilgang til ebøker fra folke- og skolebibliotekene i Nordland. For det meste skjønnlitteratur og generell faglitteratur som biografier osv. Brukernavnet ditt er tallene som står under strekkoden på skolebeviset ditt, og du genererer pinkode ved å bruke «glemt pin»-funksjonen. Eller spør i biblioteket.

PressReader
Gir deg tilgang til aviser og tidsskrifter fra mange land. Når du er i bibliotekets lokaler kommer du inn uten brukernavn og passord, og du kan laste ned det du vil lese hjemme til din telefon eller ditt brett. Dette virker både på skolebiblioteket og på folkebiblioteket.

Lydhør
Hvis du har problemer med å lese vanlige bøker kan du ha rett til gratis lydbøker fra Lyd- og blindeskriftbiblioteket. De kan du for eksempel høre i denne appen. Den omfatter ikke skolebøker for videregående skole, men skjønnlitteratur, generell faglitteratur, aviser, tidsskrifter og en del lærebøker for fagskole, høyskole og universitet. Kontakt Kjell Rune Pettersen hvis du tror du kan ha rett til å bruke appen.

Fant du det du lette etter?