VG3 feiret Frankenstein

frankensteinfeiring 2018 - Klikk for stort bilde Elevene i VG3-faget engelsk litteratur og kultur deltok i den internasjonale feiringen av 200-årsjubileet til Mary Shelleys Frankenstein. Feiringen fant sted på 600 universiteter og biblioteker fra Australia til California, blant dem Nord universitet.

Elevene lærte om den gotiske sjangeren i historisk perspektiv, og fikk utforske Frankensteins tidløse aktualitet i film, TV-serier og andre kulturuttrykk - til og med en amerikansk frokostblanding!

Sammen med 80 studenter og professorer Nord universitet deltok de i høytlesing av romanen utenfor Akademika på selveste Halloween. Elevene fikk de mye skryt for hvor godt de behersket romanens vanskelige tekst og for at de leste overbevisende og med innlevelse.