KD2A vinner 2.premie i Thor Heyerdalstipendet

Miljø og bærekraft - Klikk for stort bilde Thor Heyerdahl Instituttet henvender seg til fremtidens forskere og kreative unge med mål om å fremme bevisstheten rundt temaet klima og miljø. I år deles det ut tre stipend på grunnlag av prosjekter ungdommene gjør i videregående skole. Vg2 Kunst, design og arkitektur (KD2A) deltok med sitt prosjekt «Miljø og bærekraft» der de har arbeid med plastproblematikken og lagd bærenett som skal oppfordre til økt bevissthet.

Her er Juryens begrunnelse:

2. premie: Klasse KD2A - Bodin vgs

Premie: Stipend på 15.000,- kroner

Tema: Forretningside. Bidrag: Bærenett av resirkulerte materialer med egne trykk.

Juryens begrunnelse: Bidragsyterne tar et skikkelig tak i kampen om plasten! Juryen tror KD2A vil kunne inspirere og påvirke mange til å endre holdning gjennom deres kreative gjenbruk av materialer og redesign av brukte ting, i tillegg til å sende sine personlige budskap gjennom illustrasjon og trykk på bærenettene sine. Juryen anbefaler KD2A til å spre det gode budskapet sitt til andre skoler og klasser, og oppfordre elever til å lage sine egne produkter, slagord og illustrasjoner! Gratulerer med stipend på 15.000,-kr.!

Prisutdeling

Elevene inviteres til Thor Heyerdahl International Day 2018 som i år holdes på Kon-Tiki museet på Bygdøy i Oslo den 24. oktober. Her vil det bli holdt foredrag, vist bidrag fra stipendkonkurransen og utdelt diplomer til vinnerne m.m.

Her kan du lese mer om stipendet.