Engelsk på studiereise til Liverpool

Klikk for stort bildeElevene og lærer Reuben Cleaver foran den katolske domkirken En gruppe elever fra VG3 engelsk litteratur og kultur har nylig vært i Liverpool for å lære om britisk kultur.

Liverpool var den europeiske hovedstaden for kultur i 2008 (samtidig som Stavanger), og i dag har byen flere gallerier og museer enn noen andre britiske byer utenom London.

Ett mål i programfag engelsk litteratur og kultur er å tolke ulike kulturelle uttrykksformer. Elevene fikk kjennskap til britisk kunst, arkitektur, mat, litteratur, historie, musikk og popkultur. Gjennom guidede omvisninger, byvandring og fotosafari kom de nært inn på byens særpreg.

Liverpool bød på blant annet gate- og museumskunst, levende musikk, litterær lunsj med forfatteropplesing og stand-up-komedie. På bildet står de med faglærer Reuben Cleaver foran den katolske domkirken hvor de så kristendommen kledd i en moderne drakt og der de lærte hvilken sentral rolle kirken har spilt i byens historie, lokalpolitikk og samfunnsliv.