Elevtjenesten på Bodin er blitt eksportvare!

Ronny Olsen og Tommy Strøm fra elevtjenesten er i Ljubljana for å presentere nærværsteam på Den europeiske folkehelsekonferansen.

Nærværsteam er et av tiltakene som prøves ut i nasjonal skala i prosjektet COMPLETE, som er en del av den nasjonale satsningen Program for bedre gjennomføring i videregående opplæring. Målet med satsningen er å redusere frafall og øke gjennomføring i videregående skole. I dette prosjektet ønsker regjeringen prøve ut fire tiltak som forventes å ha effekt, og knytte følgeforskning til disse tiltakene.

Prosjektet er treårig, og er nå inne i sitt siste år. I den forbindelse har Tommy Strøm og Ronny Olsen fra elevtjenesten veiledet skoler i fire fylker i modellen, og er derfor invitert til Den europeiske folkehelsekonferansen som avholdes i Ljubljana i Slovenia for å fortelle om erfaringene så langt. Konferansen har 1700 deltakere.

"Det er inspirerende å se at et lokalt tiltak fra elevtjenesten på Bodin er en del av en stor nasjonal satsning, og når ut til et europeisk publikum", sier Tommy Strøm i en kort uttalelse, før han må videre i det hektiske programmet på konferansen.