Bodinkonferansen 2018

koffein i te - Klikk for stort bilde Fredag 6. april arrangerte avgangsklassen på forskerlinja Bodinkonferansen 2018. Dette er en vitenskapelig konferanse der elevene presenterer selvstendige forskningsprosjekter de har arbeidet med i faget Teknologi og forskningslære. Årets konferanse er den andre i rekken.

Elevene presenterte sine postere og svarte på spørsmål knyttet til prosjektene sine. Elevenes arbeider ble vurdert av en ekstern jury, som delte ut fire priser:

• Leonardoprisen går til den gruppen med best poster
  • Galileoprisen går til det beste forsøksdesignet
  • Roslingprisen går til de beste formidlerne
  • Petter Smart-prisen deles ut dersom juryen ønsker å tildele en pris basert på andre kriterier.

Årets jurymedlemmer var Monica Brinchmann og Øyvind Bjørkås fra Nord universitet, og Kjetil Korsnes fra BioVivo.

I år har elevene blant annet forsket på hvilke egenskaper som former verdens beste papirfly, konkurranseinstinkt, om det er best å notere digitalt eller for hånd, koffeininnhold i grønn og svart te, svevestøvinnholdet i snø, og om man tar mer i benkpress når man skjærer grimaser.

Elevene fra forskerlinja vg1 og vg2 besøkte utstillingen for å stille kritiske spørsmål og bli inspirert fram mot neste års konferanse.

Fotograf: Arne Kristian Nordhei Fotograf: Arne Kristian Nordhei Fotograf: Arne Kristian Nordhei Fotograf: Arne Kristian Nordhei Fotograf: Magnhild Johansen Fotograf: Kari Tverelv Angelsen Fotograf: Magnhild Johansen Fotograf: Magnhild Johansen