Tysk III på tur til Wien

Klikk for stort bilde16 flotte elever fra 7 forskjellige videregående skoler i Nordland kom nylig tilbake fra studietur til Wien. Fra Bodin var det 6 elever som deltok.

Elevene hadde et stramt program; de ble kjent med byen, de hospiterte to dager på et gymnas og jobbet samtidig med et fordypningsprosjekt hvor de utforsket forskjellige sider ved kulturen og historien. En viktig del av turen var varierte kulturopplevelser, for eksempel musikalen I am from Austria.

Besøk på FN-bygget ga nye perspektiver på Norge i Europa og verden og mulige karriereveier. De fikk også mulighet å møtte Andreas Pittler, en kjent østerisk forfatter, og kunne få signert boken som de fikk i gave. Elevene var veldig utadvendte og nysgjerrige. Alle brukte tysk flittig og mange har skaffet seg nye bekjente i Wien.

Faget Tysk III er programfaget vg3-elever på studieforberedende velger hvis de vil fordype seg i tysk. Det er nett- og samlingsbasert. Tur til Wien har vært en årlig tradisjon for tysk III-klassene.

Tekst: Anja Leibiger, faglærer i tysk III