Oppgraderer brosimulatoranlegget ved Nordland fagskole – Bodin maritime fagskole.

Klikk for stort bildeInspektør Roald Isaksen, Nordland fagskole - Bodin maritime fagskole. Helge Kristoffersen Bodin maritime fagskole får nær 1,4 millioner kroner til å oppgradere brosimulatoranlegget.

Bodin maritime fagskole, som nå snart er en avdeling under Nordland fagskole, oppgraderte i fjor brosimulatoranleggets kontrollrom og Bro A. Nå står resterende Bro B og C for tur. Etter denne oppgraderingen vil hele Brosimulatoranleggets hardware og software være oppgradert til den nyeste (K-sim) standarden.

- Simulatoranleggene våre gir et svært realistisk bilde av å manøvrere skip i alle situasjoner. Men det som gjør simulatoranleggene på Bodin- og Lofoten maritime fagskole spesielle, er at de sammen med beredskapssimulatoren ved NORD universitet er koblet sammen i et nettverk som muliggjør simulering av svært komplekse og virkelighetstro øvelsesscenarioer innenfor nød, beredskap, oljevern mm., forteller Inspektør Roald Ovid Isaksen.

 

Satser på fagskole

Bevilgningene er en del av regjeringens satsning for å styrke kvaliteten i fagskoleutdanningene. Av 35 millioner går 3,7 millioner til tre fagskoleavdelinger i Nordland. Isaksen er fornøyd med å kunne tilby studentene noe av det mest avanserte simulatorutstyret som finnes.

- Dette er et fantastisk verktøy for å oppnå målene i læreplanene i fagskolen. Men, ved at vi sammen med Lofoten fagskole og Nord universitet i tillegg kan ta steget videre, og visualisere store komplekse øvelsesscenarioer innen nød, beredskap og oljevern, oppnår vi i tillegg en samfunnsøkonomisk gevinst langt ut over det å lære å håndtere skip, sier Isaksen.

 

Et nordområdeperspektiv

Han mener den maritime offisersutdanningen i Nordland, gjennom samarbeidet med det svært kompetente miljøet ved Nord universitet, vil spille en viktig rolle i utviklingen av beredskapen i nordområdene.

- Vi vil sammen kunne simulere en rekke realistiske scenarioer vi alle håper aldri skal skje, men som vi må være forberedt på dersom de skjer. Alle er tjent med at vi øver sammen med andre. Desto mer realistisk disse øvelsene er og desto mere og bedre vi øver, desto bedre står vi rustet til å håndtere de situasjonene som kan oppstå, sier Isaksen og gleder seg på vegne av skolen til å kunne ta i bruk det nye oppdaterte simulatoranlegget i desember.

Fant du det du lette etter?