Først i Nord-Norge som «Ren skole»

Klikk for stort bildeMaha Kamran fra Antidoping Norge overrakte rektor Geir Ludvig Næstby (th) et synlig bevis på at Bodin videregående skole er Ren Skole. Til venstre idrettsfaglærer og Ren skole-koordinator Gøran Evjen og bak assisterende utdanningssjef Inge Holm. Trond-Erlend Willassen

Antidoping Norge har sertifisert Bodin videregående skole som «Ren skole». - Vi er stolt over å få denne sertifiseringen, som denne eneste skolen i Nord-Norge. Sertifiseringen viser at vi virkelig tar dop-problematikk og rusforebygging på alvor, sier rektor Geir Ludvig Næstby.

Gjennom Ren Skole tilbyr Antidoping Norge et program for videregående skoler som ønsker å styrke skolens forebyggende innsats mot doping. Ren Skole bygger på en sertifiseringsordning. Ved å innfri et sett kriterier kan videregående skoler som ønsker å synliggjøre skolens innsats for en helhetlig satsing på antidoping sertifiseres som Ren Skole. Sertifiseringen skal være attraktiv for både elever og lærere, og bidra til et helsefremmende og dopingfritt miljø på skolen. Blant annet har Bodin videregående skole laget et eget undervisningsopplegg for elevene om temaet, som er godkjent av Antidoping Norge.

- Bodø er en idrettsby med mange idrettsklubber og treningssentre. Med egen idrettslinje her på Bodin, synes jeg det er helt naturlig at vi nå engasjerer oss sterkere i antidopingarbeidet. Skolen skal være et trygt og godt sted å utvikle seg på, uten bruk av dop. Vi er veldig fornøyd med å få hjelp fra Antidoping Norge til å komme i gang og organisere vår innsats mot doping, sier Næstby som lover at skolen vil følge opp arbeidet i framtiden.