Feiring av realfagsresultater

Klikk for stort bilde Helge Kristoffersen Onsdag 20. februar feiret vi våre flinke realfagselever. Rektor Geir Næstby delte ut 27 diplomer til elever som har gjort det godt i Abelkonkurransen (matematikk), biologiolympiaden, kjemiolympiaden og fysikkolympiaden. Etterpå fikk elever og lærere kake.

Noen av elevene markerer seg i flere konkurranser. Elias Prytz og Heidi Charlotte Aas Larsen kom til 2. runde både i Abel, biologi og kjemi. Elias Prytz ble i tillegg fylkesvinner i kjemi. Mathias Haugmo Storvand kom til 2.runde både i biologi og kjemi. Sindre Salberg og Lars Rønhaug Pettersen kom til 2. runde både i Abel og fysikk.

I Abelkonkurransen gikk fire elever videre til andre runde. Simeon Christoffersen ble vår beste i og ble nummer 70 etter andre runde. Totalt deltok 3461 elever i hele Norge, av disse gikk de 10% beste videre til runde to. 14 av våre elever fikk diplom, disse deles ut til de som er blant den beste tredjedelen.

Tre av våre elever gikk videre til runde to I kjemiolympiaden. Elias Prytz ble fylkesvinner i Nordland. Her var det totalt 1238 deltakere nasjonalt, og 173 som gikk videre til runde to.

I biologiolympiaden gikk tre elever videre til andre runde, av disse er det ingen som har biologi som fag, men de har lest seg opp selv. Her deltok 990 elever fra hele landet og 86 gikk videre til andre runde.

I fysikkolympiaden var to av de 80 elevene i landet som kvalifiserte seg til runde to fra Bodin, totalt deltok 911 elever.

I år var det dessverre ingen av våre som kom videre til finalen i noen av konkurransene.

De som gikk videre til andre runde var:
Biologi: Elias Prytz, Heidi Aas Larsen og Mathias Haugmo Storvand
Kjemi: Elias Prytz, Heidi Aas Larsen, Mathias Haugmo Storvand og Erling Kvavik
Fysikk: Lars Rønhaug Pettersen og Sindre Sahlberg
Abel (matematikk): Simeon Christoffersen, Sindre Strøm, Sindre Sahlberg og Tor Fengsrud Brinchmann

De som fikk diplom for godt resultat i Abel-konkurransen var:
Elias Prytz, Tomine Holgersen Dale, Lars Rønhaug Pettersen, Julie Rønning Rasmussen, Steffen André Solgren, Peder Andreas Halse Brekke, Natalie Sørensen Forshaw, Magnus Johan Krogstad, Heidi Charlotte Aas Larsen, Sigve Prytz, Mads Elias Jaros Madsen, Vilde Johnsen Elvegård, Runar Tobiassen og Even Henriksen Bøifot